Hozzávalók
Alap
- 200g datolya beáztatva
- 100g apró szemű zabpehely
- 50 g kókuszolaj
- ha nem áll össze, akkor kevés utifűmaghéj
Krém
- 3 közepes Hékás lila batáta megfőzve
- pici citromlé
- édesítő ízlés szerint
- fahéj, vanailia aroma, szerecsendió, gyömbér
Elkészítés
Alap
A hozzávalókat (a zabpelyhen és az útifűmaghéjon kívül) krémesre daráljuk, majd hozzáadjuk a zabpelyhet.
Ha nem elég kemény, gyurmaszerű, akkor mehet hozzá 1-2ek útifűmaghéj.
Szilikonos muffin formába nyomkodjuk és a fagyasztóba tesszük, amíg a krém elkészül.
Ha nem elég kemény, gyurmaszerű, akkor mehet hozzá 1-2ek útifűmaghéj.
Szilikonos muffin formába nyomkodjuk és a fagyasztóba tesszük, amíg a krém elkészül.
Krém
Mindent leturmixolunk és a kosárkákba töltjük. Friss áfonyával díszítjük.
Köszönjük a receptet Reginának!