Egészség

Miért jó a batáta?

Az édesburgonya a szuperélelmiszerek listáján is megtalálható kimagasló tápértéke miatt.

Alapanyagok

A batátapástétomot olyan környezet- és egészségtudatos vevőknek találtuk ki, akiknek fontos, hogy vásárlásukkal hazai termelőket támogassanak.
Minden egyes üveget a saját kezünkkel, sok odafigyeléssel és szeretettel készítünk. Az alapanyagok kiválasztásakor is gondosan ügyelünk az egészségre és a minőségre.
Az élelmiszerek rengeteg felesleges és káros anyagot tartalmaznak, mi teljesen mellőzzük ezeket a vegyszereket és adalékanyagokat, mind a termesztés, mind a feldolgozás során.
Tudjuk, hogy a tudatos táplálkozás rengeteg utánajárást, időt, energiát jelent, gyakran drágább alapanyagokat is. De hisszük, hogy megéri! Mert „a béke a tányérunkon kezdődik”.


A pástétomok fűszerezéséhez a világ különböző ízvilágú konyháiból merítünk ihletet. Ehhez más-más fűszereket, fűszerkeverékeket, összesen több mint 60 félét használunk fel.

Szerecsendió: csökkenti a savtúltengést, javítja az emésztést.
Gyömbér: közismert mikrobaellenes hatása, tartalmaz A-, C-, E- és B-vitaminokat, cinket, foszfort, káliumot, vasat és magnéziumot. Gyomornyugtató, emésztés segítő.
Curry: fűszerkeverék, rendszeres fogyasztása segít megelőzni a cukorbetegséget, gyulladáscsökkentő. Található benne kurkumin, ennek köszönthetően erősíti az immunrendszert.
Kurkuma: “az élet fűszere”, olyan hatóanyagok találhatóak meg benne, amik erősíik az epehólyagot, vízhajtó, tehát a vesék munkáját is támogatja.
Ras el hanout: “a bolt főnöke”, titkos recept alapján készülő fűszerkeverék.
Gránátalma: pozitív hatással van a szív- és keringési rendellenességekkel szemben. Rendszeres fogyasztás mellett vérnyomáscsökkentő.
tovább…