Lila batátaliszt
1350 Ft
Az édesburgonya lisztünk egyetlen összetevőből készül: friss, vegyszer- és műtrágyamentesen termesztett édesburgonyából!
Az édesburgonya lisztünk egyetlen összetevőből készül: friss, vegyszer- és műtrágyamentesen termesztett édesburgonyából!
Kiszerelés 250 g
Összetevők: 100% lila édesburgonya
Gluténmentes, magas a rost tartalma, káliumban gazdag, paleo és növényi alapú vegán étrendbe is
beilleszthető.
Felhasználási javaslat
A batáta liszt használható kenyerekhez, muffinokhoz, süteményekhez, péksüteményekhez,
palacsintához, gofrihoz, sűrítéshez habaráshoz, rántáshoz, stb.
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1573KJ/376Kcal
Energia: 1573KJ/376Kcal
Zsír: | 0,9 g |
- amelyből telített: | 0,4 g |
Szénhidrát: | 85 g |
- amelyből cukrok: | 13 g |
Fehérje: | 3,7 g |
Só: | 0,03 g |
Felhasználási módja némileg eltér a hagyományos fehér lisztétől, éppen gluténmentessége miatt.
A glutén tápértéke elhanyagolható, azonban ennek a fehérjének köszönhető, hogy a lisztből ragacsos
tészta legyen vízzel kikeverve. Ettől áll össze a tészta. Azonban aggodalomra semmi ok, van megoldás
arra, hogy gluténmentes lisztből is remek tésztákat készítsünk!
Édességekhez és sós ételek készítéséhez egyaránt alkalmazhatjuk ezt az ízletes zöldséglisztet.
Célszerű más lisztekkel keverni, úgy, hogy az édesburgonya liszt a keverék 25%-a legyen. Remekül illik hozzá a dió, a rizsliszt a hagyományos búza vagy gluténmentes lisztek is. A gluténmentes sütés-főzés a megfelelő lisztkeveréken múlik. Például ha kenyeret sütünk, a keményítő elengedhetetlen, hogy a tészta megkeljen és levegős legyen. Ha kizárólag gluténmentes lisztet használunk, célszerű útifűmaghéjat, szentjánoskenyérmaglisztet vagy más sűrítőanyagot is a recepthez adni. Ezek a fontos adalékanyagok adják meg a kívánt térfogatot, színt és ízt.
Az édesburgonya liszt alacsonyabb sütési-főzési hőmérséklettel rendelkezik, 180°C-nál magasabb hőmérsékleten könnyen megéghet.
Édességekhez és sós ételek készítéséhez egyaránt alkalmazhatjuk ezt az ízletes zöldséglisztet.
Célszerű más lisztekkel keverni, úgy, hogy az édesburgonya liszt a keverék 25%-a legyen. Remekül illik hozzá a dió, a rizsliszt a hagyományos búza vagy gluténmentes lisztek is. A gluténmentes sütés-főzés a megfelelő lisztkeveréken múlik. Például ha kenyeret sütünk, a keményítő elengedhetetlen, hogy a tészta megkeljen és levegős legyen. Ha kizárólag gluténmentes lisztet használunk, célszerű útifűmaghéjat, szentjánoskenyérmaglisztet vagy más sűrítőanyagot is a recepthez adni. Ezek a fontos adalékanyagok adják meg a kívánt térfogatot, színt és ízt.
Az édesburgonya liszt alacsonyabb sütési-főzési hőmérséklettel rendelkezik, 180°C-nál magasabb hőmérsékleten könnyen megéghet.