Hozzávalók
🍅🍆🥒🥕🌶️🥔
- Hékás olaszos batátapástétom
- 4 db krumpli
- 1 db nagy padlizsán
- 1 db cukkini
- 1 db kaliforniai paprika
- 4 db kis koktél pari
- 2 db kis répa
- 1 db vöröshagyma
- fokhagyma
- só, bors, oregano, chili, kevéske eritrit
- 3 dl paradicsomlé
- violife chedar sajt (de lehet más is)
Elkészítés
Felrakom főni héjastul egészben a krumplit.
Felkarikázom a cukkinit, padlizsánt, paprikát. Sózom. A padlizsánt sütőben kb 250 fokon pár percig pirítom.
Hagymán megfuttatom a koktélparit és a RESZELT répát. (Só, bors, chili, oregáno) Ha összeesett akkor parilé mehet rá és majdnem egy üveg olaszos batáta krém.
Addig főzöm amíg jó puha nem lesz! A végén friss vágott bazsalikommal fűszerezem. A 3/4ig főtt krumplit, megpucolom, felkarikázom és a tepsi aljába teszem, amit megkenek forrón a szósz egy részével. Vegán chedar sajttal megszórom. Erre jönnek felváltva a karikázott zöldségek. Amikor feltettem minden zöldséget, beborítom a maradék szósszal. Díszítésnek a kaliforniai paprikát ráteszem és a közepébe reszelek még sajtot.
Előmelegített sütőben 180-190fokon kb 30-40perc alatt pirosra sütöm. Nekem vastag lett. Kb 5 adag. Ennek a kalória értéke adagonként 222kcal volt.
Addig főzöm amíg jó puha nem lesz! A végén friss vágott bazsalikommal fűszerezem. A 3/4ig főtt krumplit, megpucolom, felkarikázom és a tepsi aljába teszem, amit megkenek forrón a szósz egy részével. Vegán chedar sajttal megszórom. Erre jönnek felváltva a karikázott zöldségek. Amikor feltettem minden zöldséget, beborítom a maradék szósszal. Díszítésnek a kaliforniai paprikát ráteszem és a közepébe reszelek még sajtot.
Előmelegített sütőben 180-190fokon kb 30-40perc alatt pirosra sütöm. Nekem vastag lett. Kb 5 adag. Ennek a kalória értéke adagonként 222kcal volt.
Köszönjük a receptet Reninek!