Hozzávalók
- vörösbabos zöldségkrém
- reszelt sajt
A tésztához
- 1 kg liszt
- instant élesztő
- 2 dl olíva olaj
- kb. 5 dl langyos víz
- csipet cukor
- só
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk 3 dl langyos vízben egy csipet cukorral. A lisztet beleszitáljuk egy tálba, kb. 1-2 ek sóval. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat és kb. még 2 dl vizet, amíg a tészta ruganyos nem lesz.
1 órát kelesztjük. 4 részre osztjuk a tésztát, kinyújtjuk, félbehajtjuk, megkenjük olajjal. Megint félbehajtjuk, nyújtjuk, olajozzuk. Majd megint fél órát kelesztjük és ismételjük.
Tölteléknek használhatjuk bármelyik pástétomot, vagy zöldségkrémet, mi az olaszos pástétomot vagy a vörösbabos zöldségkrémet javasoljuk. Megkenjük a kinyújtott tésztát és óvatosan feltekerjük, felvágjuk.
Sajtot reszelünk a tetejére, és előmelegített sütőben megsütjük. Én 180 fokon sütöttem kb. fél órát.
1 órát kelesztjük. 4 részre osztjuk a tésztát, kinyújtjuk, félbehajtjuk, megkenjük olajjal. Megint félbehajtjuk, nyújtjuk, olajozzuk. Majd megint fél órát kelesztjük és ismételjük.
Tölteléknek használhatjuk bármelyik pástétomot, vagy zöldségkrémet, mi az olaszos pástétomot vagy a vörösbabos zöldségkrémet javasoljuk. Megkenjük a kinyújtott tésztát és óvatosan feltekerjük, felvágjuk.
Sajtot reszelünk a tetejére, és előmelegített sütőben megsütjük. Én 180 fokon sütöttem kb. fél órát.