Batátapástétomos pizza

Hozzávalók

A tésztához

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, lisztes vízben. Az átszitált liszthez adjuk, az olajjal, vízzel, sóval együtt. Jól összegyúrjuk, pici olajjal megkenjük a tetejét, hogy ne repedjen szét a tészta.

Egy konyharuhával letakarjuk, 40 percig pihentetjük. Ha megkelt, kettéválasztjuk, a gombócokat még 15 percig kelesztjük, majd egy lisztes felületen kinyújtjuk, vagy kézzel formázzuk. Villával megszurkáljuk a tésztát, hogy ne púposodjon fel sütés közben.

A tésztákat megkenjünk olaszos batátapástétommal, és jöhetnek rá a feltétek ízlés szerint: zöldségek, reszelt sajt.

Előmelegítjük a sütőt, legjobb, ha tepsit is hagyjuk benne melegedni, amire a pizzát tesszük. Készre sütjük.
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0