Hozzávalók
- olaszos batátapástétom
- hagyma
- kukorica
- bab
- paradicsom
- sajt
A tésztához
- 60 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 1 dl olíva olaj
- 3 dl víz
- só
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, lisztes vízben. Az átszitált liszthez adjuk, az olajjal, vízzel, sóval együtt. Jól összegyúrjuk, pici olajjal megkenjük a tetejét, hogy ne repedjen szét a tészta.
Egy konyharuhával letakarjuk, 40 percig pihentetjük. Ha megkelt, kettéválasztjuk, a gombócokat még 15 percig kelesztjük, majd egy lisztes felületen kinyújtjuk, vagy kézzel formázzuk. Villával megszurkáljuk a tésztát, hogy ne púposodjon fel sütés közben.
A tésztákat megkenjünk olaszos batátapástétommal, és jöhetnek rá a feltétek ízlés szerint: zöldségek, reszelt sajt.
Előmelegítjük a sütőt, legjobb, ha tepsit is hagyjuk benne melegedni, amire a pizzát tesszük. Készre sütjük.
Egy konyharuhával letakarjuk, 40 percig pihentetjük. Ha megkelt, kettéválasztjuk, a gombócokat még 15 percig kelesztjük, majd egy lisztes felületen kinyújtjuk, vagy kézzel formázzuk. Villával megszurkáljuk a tésztát, hogy ne púposodjon fel sütés közben.
A tésztákat megkenjünk olaszos batátapástétommal, és jöhetnek rá a feltétek ízlés szerint: zöldségek, reszelt sajt.
Előmelegítjük a sütőt, legjobb, ha tepsit is hagyjuk benne melegedni, amire a pizzát tesszük. Készre sütjük.